Matematik 7-9
Kunskapsmatrisen erbjuder dig som matematiklärare en rad olika värdefulla funktioner som underlättar ditt arbete. Vi ger dig verktyg för att på ett enkelt sätt skapa, genomföra, bedöma och ge återkoppling på prov, diagnoser och andra bedömningsuppgifter. Utöver det så kan eleverna på egen hand arbeta vidare med återkopplingen i sin övningsvy.
Om matematik 7-9
I matematik får du tillgång till en stor mängd uppgifter, diagnoser och prov. Innehållet i matematik för åk 7-9 är anpassat efter det centrala innehållet i Lgr22.
Stor uppgiftsbank
Ta del av över 7000 kvalitetssäkrade uppgifter för att skapa egna prov, diagnoser, tester eller övningsuppgifter. Du hittar även våra egna ämnesprov, frisläppta Nationella prov, Diamantdiagnoser, tester till Förstå och använda tal, förkunskapsdiagnoser och automaträttande kapiteldiagnoser kopplade till en rad olika läroböcker.
Matematik på tre minuter
Bedömningsanvisningar till alla uppgifter
För att underlätta bedömningsarbetet har samtliga uppgifter kompletta bedömningsanvisningar. Det gör att bedömningsarbetet i Kunskapsmatrisen sparar mycket tid för dig som lärare samt att eleverna får en snabbare återkoppling. Återkopplingen kan sedan ligga till grund för elevens fortsatta arbete.
Kunskapsmatrisen spar mig tid och hjälper mina elever att fokusera på lärande. Detta till den grad att jag har svårt att se mig överväga ett jobb på en skola där jag inte har tillgång till plattformen.
Prov
Vid digitalt genomförande erbjuder vi en fusksäker miljö och kan ge eleverna matematiska verktyg som formelsamling, GeoGebra, Desmos, miniräknare och programmeringseditor. Som lärare kan du styra på vilka provdelar eleven ska ha tillgång till verktygen. Alla prov går även bra att skriva ut.
Elevens övningsvy
Utifrån din återkoppling kan eleverna arbeta vidare för att täppa igen kunskapsluckor eller för att fördjupa sina kunskaper.
Möt vår ämnesansvariga
Sara Henningsson är innehållsutvecklare i NO-ämnena och Matematik för åk 4-6 och åk 7-9. Hon undervisar i matematik och NO på en högstadieskola i nordvästra Skåne. Sara är i grunden biolog med en doktorsexamen i ekologi från Lunds universitet. Hon tog lärarexamen vid Malmö högskola och har behörighet i kemi, fysik, biologi och matematik för årskurserna 4-6 och 7-9.